5 redenen om een kat te nemen

We zijn natuurlijk gek op onze lieve viervoeters, maar kende je deze redenen al om sowieso een kat te nemen?

1. Een kat kan helpen tegen stress

Met een kat heb je altijd een maatje in huis. Iemand om voor te zorgen en om heerlijk naast te liggen (of liever de kat op schoot, dat kan natuurlijk ook!). Dat werkt heel erg ontspannend. Bovendien klinkt het spinnen van de kat ons ook als muziek in de oren. Er is zelfs een Franse dierenarts die beweert dat het geluid en de trilling van het kattengespin zorgt voor de aanmaak van het gelukshormoon endorfine, mooi meegenomen toch?

2. Het is altijd gezellig om thuis te komen

Wie staat er voor je klaar na een drukke dag? Juist, onze lieve kittycat! Met een kat ben je nooit alleen en dat is heel gezellig. Je kunt er ook altijd gelijk even je verhaal aan kwijt! Of ze ons begrijpen weten we natuurlijk niet altijd, maar soms is het ook weleens lekker om geen moeilijke vragen te krijgen!

3. Het is goed voor je gezondheid

Het blijkt dat mensen die een kat hebben ongeveer 30% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen die geen kat hebben! Wellicht heeft dat te maken met het feit dat een kat ook kan helpen tegen de stress? Of omdat het hebben van een kat een positief effect heeft op ons humeur? Want eerlijk is eerlijk, katten zijn nu eenmaal grappig en verbazen ons keer op keer! Daar wordt je toch vrolijk van?

4. Een vriend voor het leven

Een kat wordt gemiddeld 14 jaar, dus je hebt heel lang plezier van je kat. Veel mensen zien een kat dus eigenlijk als een soort familielid. Je bouwt dus echt een band op met je harige vriend. Elke kat heeft ook zijn eigen karakter, sommige zijn heel erg knuffelig, en andere katten halen juist weer grappige streken uit. Maar elke kat maakt ons dus op zijn eigen manier gelukkig!

5. Een kat is heerlijk om naar te kijken

Het is heerlijk om je kat te observeren als ze lekker door je huis struinen of in de tuin bezig zijn. Of alleen al hoe ze lekker liggen te slapen, de geluidjes die ze maken. Ook als je meerdere katten hebt is het leuk om te zien hoe ze met elkaar communiceren en met elkaar spelen. Dus….non stop vermaak in huis!

Bekijk onze lijst met signalen van gelukkige katten

LEES MEER