Kattenstress.. Wat maakt jouw kat ongelukkig?

Kattenstress, wat jouw kat ongelukkig maakt

Wat veroorzaakt stress bij katten?

Katten voelen zich veel beter als ze controle hebben over hun omgeving. Alles dat hun gevoel van controle verstoort, kan katten ongelukkig maken. In de loop van de tijd kan dit het stressniveau van je kat verhogen en kan dit zelfs tot angst leiden.

Om controle te hebben, zullen katten hun huis zorgvuldig markeren met kopjesferomonen. Dit gebeurt telkens wanneer een kat zijn kop langs meubels, muren of jouw benen wrijft.

Veel voorkomende oorzaken van stress bij katten

De 8 belangrijkste dingen die katten ongelukkig maken:

Dingen die de natuurlijke behoefte van je kat kunnen verstoren

Veel dingen kunnen de behoefte aan stabiliteit van je kat verstoren en tot kattenstress leiden. Bijvoorbeeld, elke keer wanneer je de meubels verplaatst, nieuw meubilair koopt, een grote schoonmaak uitvoert, je huis renoveert, thuis wat doe-het-zelf-werk doet... Dit kan de belangrijke kopjesferomonen van je kat verwijderen, waardoor je kat zich niet meer thuis voelt. Wanneer de kopjesferomonen van je kat verdwijnen, raakt hij gedesoriënteerd en vertoont tekenen als verstoppen, krabben of sproeien: in de taal van jouw kat is dit een teken van kattenstress. Andere dingen die van invloed kunnen zijn op het geluk van je kat zijn toegang tot voedsel, water, kattenbak, warmte, aandacht en concurrentie in het huishouden met andere katten, evenals visite.

Heb je het gevoel dat je kat niet geheel gelukkig is? FELIWAY kan helpen.

Merk op dat de meeste kalmerende hulpmiddelen het onderliggende probleem niet aanpakken, terwijl FELIWAY Classic kalmerende ondersteuning biedt door kateigen kopjesferomonen naar in de omgeving van je kat te verspreiden.

Het niet kunnen opschieten met andere katten in huis is ook een belangrijke bron van stress bij katten. FELIWAY Friends helpt je katten beter met elkaar om te gaan door het ‘Cat Appeasing Feromoon’ te verspreiden. Dit feromoon produceert moederpoes tijdens de lactatie om een band te creëren tussen haar en de kittens. Katten herkennen dit feromoon gedurende hun hele leven, waardoor het op latere leeftijd ook nog een kalmerend effect zal hebben, ook als katten uit verschillende nestjes komen.

FELIWAY FRIENDS Verdamper

FELIWAY FRIENDS helpt je katten om beter met elkaar om te gaan. Het herstelt de harmonie tussen je katten.

Meer informatie

  

FELIWAY CLASSIC Verdamper

De FELIWAY Classic Verdamper geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning kan bieden bij ongewenst gedrag.

Meer informatie