dut-BE België (NL)
FELISCRATCH by FELIWAY

FELISCRATCH by FELIWAY

Wat is FELISCRATCH by FELIWAY?

Meer dan de helft van de katten die op ongewenste plekken krabben hebben wel een krabpaal tot hun beschikking, maar gebruiken deze (tot grote ergernis van de eigenaar) niet. Krabben is natuurlijk gedrag voor de kat en mag en kan niet afgeleerd worden. Sterker nog, katten MOETEN kunnen krabben. Om de nagelhoesjes bij te houden, maar ook om hun territorium te markeren. Wanneer een kat krabt worden pootjesferomonen afgegeven (feromonen zijn stofjes waarmee diersoorten onderling communiceren) en worden krabmarkeringen achtergelaten. Dit krabben mag dus niet gestopt worden, maar het kan wel verplaatst worden als dit gebeurt op een ongewenste plek, zoals je bank, tafel, stoelen, tapijt, etc.

FELISCRATCH by FELIWAY zorgt ervoor dat de kat gaat krabben waar het moet, namelijk op de krabpaal. Het verplaatst krabben van een ongewenste plek naar een gewenste plek en het voorkomt ongewenst krabben als een nieuwe kat of kitten in huis komt. Het product heeft een unieke 3-voudige werking:

1.

Kattenkruid lokt de kat naar de krabpaal (aantrekking door geur)

2.

De blauwe kleur bootst de krabmarkeringen na (visuele aantrekking)*

3.

Het pootjesferomoon (Feline Interdigital Semiochemical) zorgt ervoor dat de kat daar gaat krabben (instinctief krabgedrag)

*De blauwe kleur vervaagt, maar blijft wel zichtbaar op de krabpaal.

Dit alles zorgt ervoor dat de kat zijn eigen pootjesferomonen op de krabpaal aanbrengt en de krabpaal blijft gebruiken.

NIEUW! FELISCRATCH by FELIWAY is bewezen effectief en werkt bij 8/10 katten die al op ongewenste plekken krabben en bij 9/10 nieuwe katten en kittens om te voorkomen dat ze gaan krabben op een ongewenste plek. Met FELISCRATCH by FELIWAY zien we een snelle verbetering al na 7 dagen!

Er zijn verschillende factoren die meespelen of een kat een krabpaal wel of niet gebruikt. Dit kan te maken hebben met stress of met de grootte en stabiliteit van de krabpaal. Lees hier meer over op onze krabben pagina.

Hoe gebruik je FELISCRATCH by FELIWAY?

Snelle verbetering al na 7 dagen. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

1.

Breng de inhoud van de FELISCRATCH by FELIWAY pipet aan op de gewenste krabpaal. Elke dag gedurende de eerste 7 dagen, en vervolgens 1 pipet aan het begin van week 3 en 1 pipet aan het begin van week 4.

2.

Leg de krabpaal neer op krantenpapier en knip het bovenste gedeelte van de pipet af. Breng de vloeistof aan door langzaam 2 of 3 lijnen op de krabpaal te druppelen, van boven naar beneden.

3.

Let op! Breng de pipet niet aan op de kat.

4.

Laat gedurende 5 minuten opdrogen en plaats de krabpaal verticaal, bij voorkeur dicht bij de plek waar de kat ongewenst krabt.

5.

Indien na 2 weken onvoldoende verbetering is opgetreden, kun je de FELIWAY CLASSIC Spray aanvullend gebruiken om de ongewenste krabplekken te behandelen. In sommige situaties kan het nodig zijn de FELIWAY CLASSIC Verdamper als bijkomende ondersteuning te gebruiken.

6.

Spray FELIWAY CLASSIC Spray dagelijks op de plaatsen waar je kat gekrabd heeft, nadat je de plekken hebt schoongemaakt met een natuurlijk schoonmaakmiddel op basis van enzymen. Herhaal dit dagelijks.

7.

Let op! FELISCRATCH by FELIWAY wordt aangebracht op de gewenste plek, daar waar de kat WEL mag krabben (de krabpaal). De FELIWAY CLASSIC Spray wordt aangebracht op de ongewenste plek. Dus daar waar de kat NIET mag krabben.

FELISCRATCH by FELIWAY te gebruiken in combinatie met:

Feliway Spray

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Spray geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning kan...

Feliway Verdamper

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Verdamper geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning...