dut-BE België (NL)

FELIWAY voor honden: ADAPTIL

Feromonen zijn diersoortspecifiek. Dat betekent dat kattenferomonen (FELIWAY®) alleen kan worden waargenomen door katten. Op honden heeft dit feromoon geen effect. Zij hebben weer hun eigen feromoon die er voor zorgt dat zij zich op hun gemak en veilig voelen in hun omgeving. ADAPTIL® bevat een exacte kopie van het feromoon dat moederhonden tijdens de lactatie afgeven aan hun puppies om een band te creëren en om de puppies te leren omgaan met nieuwe situaties. Dit feromoon heeft ook nog op latere leeftijd effect op honden.

ADAPTIL® helpt honden dus omgaan met nieuwe situaties en eerdere vreselijke gebeurtenissen, zoals angst voor vuurwerk, reizen, een bezoek aan de dierenarts of kennel. De producten zijn ook een goede uitkomst wanneer je een pup of nieuwe oudere hond wil laten wennen aan zijn nieuwe thuis. Ook is ADAPTIL® bewezen effectief tijdens puppytrainingen. Het helpt de pups zich beter te concentreren en sneller te leren.

ADAPTIL® is te verkrijgen als tabletten, spray, halsbanden en verdampers.

ADAPTIL® wordt gebruikt en aangeraden door dierenartsen wereldwijd, gedragsdeskundigen, asielen en verschillende hondenscholen (Waaronder Martin Gaus). Vele dierenartspraktijken gebruiken ADAPTIL® in de praktijk om zo de honden gerust te stellen. Ook gedragsspecialisten gebruiken de producten regelmatig tijdens de gedragsbehandeling van honden. ADAPTIL® is dan ook vaak de eerste keuze om eigenaren te helpen bij gedragsproblemen van hun hond.

Lees meer over deze hondenferomonen op www.adaptil.nl.