dut-BE België (NL)

Cat Scratching vertical marks katten KRABBEN

Krabben is een natuurlijk gedrag voor katten en poezen. Dit gedrag wordt gebruikt voor het scherpen van de nagels of als territoriale boodschap naar andere katten. Het is alleen erg vervelend als je kat hiervoor jouw meubels gebruikt. Waarom jouw meubels worden gebruikt en hoe je dit kunt voorkomen, lees je hier.

KRABBEN WAAR HET MOET!

Volg onderstaande punten om te zorgen dat je katten stoppen met krabben aan je meubels

1.

Breng de inhoud van de FELISCRATCH by FELIWAY pipet aan op de gewenste krabpaal. Elke dag gedurende de eerste 7 dagen, en vervolgens 1 pipet aan het begin van week 3 en 1 pipet aan het begin van week 4.

2.

Leg de krabpaal neer op krantenpapier en knip het bovenste gedeelte van de pipet af. Breng de vloeistof aan door langzaam 2 of 3 lijnen op de krabpaal te druppelen, van boven naar beneden.

3.

Let op! Breng de pipet niet aan op de kat.

4.

Laat gedurende 5 minuten opdrogen en plaats de krabpaal verticaal, bij voorkeur dicht bij de plek waar de kat ongewenst krabt.

5.

Indien na 2 weken onvoldoende verbetering is opgetreden, kun je de FELIWAY CLASSIC Spray aanvullend gebruiken om de ongewenste krabplekken te behandelen. In sommige situaties kan het nodig zijn de FELIWAY CLASSIC Verdamper als bijkomende ondersteuning te gebruiken.

6.

Spray ± 8 sprays FELIWAY CLASSIC Spray dagelijks op de plaatsen waar je kat gekrabd heeft, nadat je de plekken hebt schoongemaakt met een natuurlijk schoonmaakmiddel op basis van enzymen. Enzymen breken de urinegeur af. Herhaal dit dagelijks.

7.

Let op! FELISCRATCH by FELIWAY wordt aangebracht op de gewenste plek, daar waar de kat WEL mag krabben (de krabpaal). De FELIWAY CLASSIC Spray wordt aangebracht op de ongewenste plek. Dus daar waar de kat NIET mag krabben.

Hoe FELISCRATCH by FELIWAY te gebruiken?

Snelle verbetering al na 7 dagen! Lees voor gebruik de bijsluiter.

Waarom krabben mijn katten aan de meubels?

Katten hebben hun eigen bedoelingen voor het binnenshuis en buitenshuis krabben. Het is een natuurlijk gedrag dat niet af te leren is. Wel is het mogelijk om dit gedrag van je kat te leren begrijpen, waardoor het probleem binnenshuis aangepakt kan worden. De redenen waarom je kat krabt zijn:

Onderhouden van de nagels

Katten hebben iets nodig om hun nagels aan te scherpen. Hiermee slijpen ze het buitenste afgesleten laagje van de nagels (het nagelhoesje), waardoor de scherpe nagel daaronder weer tevoorschijn komt. Door dit te doen onderhoudt je kat niet alleen zijn nagels, ook de spieren in de voorpoten worden getraind.

Territoriale boodschap

Door te krabben laat je kat zichtbare markeringen achter. Samen met de geur die de voetkussentjes hierdoor uitscheiden (feromonen), laat je kat een boodschap achter voor andere katten. Hiermee laat je kat aan andere katten weten dat dit zijn gebied is. Je kat voelt zich hierdoor meer zeker en veiliger in zijn eigen territorium.

Angst of stress

Krabben kan ook een gevolg zijn van angst of stress bij je kat. Vaak wordt er dan gekrabd op opzichtige plekken, zoals je meubels. Krabben is dan een manier van afreageren en stress te verminderen.

AANBEVOLEN: FELISCRATCH by FELIWAY en FELIWAY CLASSIC

FELISCRATCH by FELIWAY

FELISCRATCH by FELIWAY

Meer dan de helft van de katten die op ongewenste plekken krabben hebben wel een krabpaal tot hun beschikking, maar gebruiken...

Feliway Spray

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Spray geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning kan...

Feliway Verdamper

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Verdamper geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning...

Ervaringen

 krabben

katten krabben

Marley vindt de verdamper erg interessant. Hij ruikt eraan en wrijft er met zijn kopje langs.

Lees meer >