dut-BE België (NL)

old cats needs are different oude KAT

Katten met hersenveroudering kunnen gedesoriënteerd geraken.Dit zal de manier waarop ze met u en de andere huisdieren omgaan veranderen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: zich altijd verstoppen, het huis bevuilen, minder eten en zich slecht verzorgen.

ADVIES OM JE OUDE KAT TE HELPEN

6 tips om je oude kat bij te staan

1.

Hou vast aan routines aangezien dit je kat helpt om te voorspellen wat er elke dag gaat gebeuren.

2.

Als verandering echt onvermijdbaar is, voer deze verandering dan langzaam in.

3.

Plug een Feliway Verdamper in het stopcontact van de kamer waar de kat het vaakst is. Dit om je kat zich veilig en om zijn gemak te laten voelen.

4.

Overweeg zijn leefgebied te beperken om zo mogelijke veranderingen te verminderen. Bijvoorbeeld: toegang tot slechts één kamer die alle voorzieningen voor je kat bevat.

5.

Zorg voor makkelijke toegang tot alle voorzieningen vooral voer, water en kattenbak. Verwijder de obstakels die deze in de weg staan, inclusief de lage randen van de kattenbak. Zorg er dus ook voor dat je kat geen verdieping omhoog moet om zijn behoeftes te doen.

6.

Blijf korte spelletjes met je kat spelen en interactie houden om zijn geest actief te houden. Andere dingen die je kunt doen om te helpen is een dieet voor senioren of voedingssupplementen (moeten anti-oxidanten bevatten) om de hersenen te beschermen en het geheugen en begrip te versterken.

Wat zijn de signalen van ouderdom bij mijn kat

Net als bij mensen, zijn er veel vergelijkbare problemen die kunnen voorkomen bij oudere katten. Aandoeningen zoals artritis, hart-, gehoor- en zichtproblemen en hersenveroudering (vergelijkbaar met Alzheimer).

Katten met hersenveroudering kunnen gedesoriënteerd raken. Dit zal de manier waarop ze met jou en de andere huisdieren omgaan veranderen. Voorbeelden hiervan...