dut-BE België (NL)

dogs and cats do not always get along KAT EN HOND

Het liefst heb je dat je kat en hond dikke maatjes zijn, maar een goede relatie tussen je kat en hond is niet vanzelfsprekend. Ze hebben tijd nodig om rustig kennis te maken en te wennen aan elkaar. Hoe je ze het beste aan elkaar kan introduceren, lees je hier.

Introduceer een nieuwe vriend

Het is algemeen geadviseerd om de kat in één of twee ruimtes afgezonderd te houden, zodat kat en hond kunnen wennen aan elkaars geur zonder elkaar te zien. Wanneer beide dieren ontspannen zijn met deze situatie, kunnen ze elkaar zien door een afscheiding als een raam of een babyhekje. Als de hond bij de kat probeert te komen, stop en leidt de hond weg door een leuk speeltje. Forceer je kat en hond nooit samen.

Begin rustig. Geur maar geen zicht, dan zicht en geur, vervolgens de hond...

Wat als je kat voor de problemen zorgt?

Als de kat de hond plaagt of tegen zijn voeten slaat als de hond langs loopt, is het toegestaan om de hond de kat een beetje te laten na jagen. Het leer proces is voor beide dieren. Net als dat de hond moet leren de kat niet lastig te vallen, dient de kat ook de hond met rust te laten.

In het beste geval zullen de kat en hond samen spelen of zelfs samen slapen. Zelfs als dit al regelmatig voorkomt, is het toch aan te raden je kat een ''hond-vrije'' zone te geven (ook om de hond uit de kattenbak te houden of te voorkomen dat de hond stiekem het kattenvoer steelt).

Is uw hond ook gestresst? Probeer Adaptil