dut-BE België (NL)

fat cat it could be due to stress DIKKE kat

Overgewicht is een veelvoorkomende aandoening bij katten. Neem dit dus serieus. Katten met overgewicht (obesitas) hebben namelijk een grotere kans op gezondheidsproblemen. Wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn voor het overgewicht van jouw kat en hoe je dit aan kunt pakken, lees je hier.

ADVIES OVER HOE JE JOUW TE DIKKE KAT KAN HELPEN OM NORMAAL TE ETEN

Volg onderstaande punten om te zorgen dat je kat weer op een gezond gewicht komt

1.

Biedt je kat lichaamsbeweging (klimgelegenheden, speeltjes en speelactiviteiten).

2.

Stap over op een dieet met een laag aantal calorieën (vergeet niet de totale dagelijkse hoeveelheid bij te houden) en blijf het gewicht van je kat monitoren.

3.

Plug een Feliway Verdamper minstens 30 dagen in het stopcontact van de kamer waar de kat de meeste tijd doorbrengt.

4.

lndien de gewichtstoename blijft voortduren, breng dan je kat naar de dierenarts om er zeker van te zijn dat het probleem niet wordt veroorzaakt door een medische aandoening.

Hoe komt mijn kat zo dik?

Katten eten van nature de hele dag door kleine beetjes voedsel. Verspreid over de dag gemiddeld 12 tot 20 keer, tot de maag gevuld is. Sommige katten eten echter meer dan nodig. Hier zijn een aantal oorzaken voor aan te wijzen.

Eten uit verveling

De kat is van nature een jager. Onze huiskatten zijn door ons verwend en hoeven niet meer hun best te doen om voedsel te vangen. Kattenvoer staat meestal tweemaal daags voor ze klaar en wordt…

Risico's van overgewicht bij je kat

Ongeveer 25% van de huiskatten in Nederland heeft in meer of mindere mate last van overgewicht. Wanneer je kat meer dan 15% boven het gezonde gewicht zit, spreken we van obesitas. Het ideale gewicht verschilt per ras, grootte en activiteitenniveau. Vraag aan je dierenarts naar het ideale gewicht van jouw kat.