dut-BE België (NL)
kat eet niet

cat not eating kat EET NIET

Als je kat of poes niet de gewoonlijke hoeveelheid voer binnenkrijgt, betekent dit waarschijnlijk dat er iets mis is. Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor het verminderen van de eetlust bij jouw kat. De oorzaken kunnen zowel lichamelijk als psychisch zijn. 

HOE HELP JE JOUW KAT OM WEER NORMAAL TE ETEN

Volg onderstaande punten om jouw kat weer aan het eten te krijgen

1.

Wees bewust van situaties die tot stress kunnen leiden zoals reizen, verandering in leefomgeving of nieuw soort voer en help je kat zich meer op zijn gemak voelen tijdens deze stressvolle situaties.

2.

Plug een Feliway Verdamper in het stopcontact van de kamer waar hij het meest komt, om zijn gevoel van veiligheid te versterken.

3.

Voor extra ondersteuning: spray dagelijks Feliway Spray op hun rust- en verstopplaats.

4.

Geef iedere kat in het huishouden zijn eigen aparte eet- en drinkgedeelte. Zo vermijdt je de stress die wordt veroorzaakt door het moeten delen van voer of water met andere katten. Kijk bij ‘katvriendelijk huis’ om te zien hoe je jouw huis het beste kunt indelen voor je kat.

5.

Mocht het verlies van eetlust aanhouden, breng je kat dan naar een dierenarts om zeker te zijn dat het probleem niet wordt veroorzaakt door een medische conditie.

Waarom eet mijn kat niet?

Het verlies van eetlust kan veroorzaakt worden door tal van medische condities. Controleer dus eerst bij de dierenarts of er geen onderliggende gezondheidsreden is voor deze verandering in eetlust. 

Als de gezondheid in orde is, dan zou stress weleens de oorzaak van het eetprobleem kunnen zijn. De meest voorkomende oorzaken van stress zijn: reizen, verandering in leefomgeving, concurrentie en nieuw voer.