dut-BE België (NL)

traveling with your cat made easy kat REIZEN

Je kat meenemen van huis, bijvoorbeeld voor een leuke vakantie of een bezoek aan de dierenarts kan heel wat makkelijker worden met het gebruik van Feliway (klinisch bewezen).

HOE MAAK JE REIZEN MET EEN KAT GEMAKKELIJKER

Advies om je kat meer op zijn gemak te laten voelen tijdens het reizen

1.

Laat je kat alvast wennen aan zijn reismand door hem enige tijd voor vertrek open en toegankelijk te laten. Leg er een kleedje in, zodat hij zijn geurtjes af kan geven.

2.

Om misselijkheid en overgeven te voorkomen, geef je jouw kat idealiter, tenminste tot 6 uur voor vertrek, geen voer meer.

3.

Gebruik Feliway tenminste 15 minuten voordat je jouw kat in de reismand plaatst.

4.

Spray Feliway in de reismand. Eén spray in iedere hoek en twee spuitjes op de bodem en de bovenkant.

5.

Denk eraan om voor langere reizen een Feliway Verdamper in te pluggen op je bestemming of thuis, om je kat makkelijker te laten wennen aan zijn nieuwe huis of om de thuiskomst van je kat te vergemakkelijken.

Waarom houdt mijn kat niet van reizen?

Katten houden van regelmaat en hun herkenbare en vertrouwde plekjes. Wanneer je kat wordt weggehaald uit zijn bekende territorium, zijn er vele nieuwe geluiden, luchtjes en onbekende bewegingen waar hij aan moet wennen, wat erg angstig kan zijn. Je merkt dat je kat gestrest is tijdens het reizen wanneer hij (een van) de volgende signalen afgeeft:

Opgewonden (rusteloos), miauwen, kwijlen, vervuilen, urineren, braken en ineengedoken zitten.

Of je nou een lange reis gaat maken met je kat of slechts een bezoek aan de dierenarts gaat brengen, bereid je kat altijd...

Ervaringen

 Reizen

reismand kat

We hebben nu al acht autoritten (lange en korte) gemaakt met Feliway spray en elke keer was even...

Lees meer >