dut-BE België (NL)

VERHUIZEN

Misschien wel de grootste oorzaak van stress voor een kat is verhuizen, omdat dan bijna alle gezichtsmarkeringen worden verwijderd. Dit betekent voor de kat een enorme verandering in zijn omgeving, wat voor problemen kan zorgen. Lees hier meer over hoe te verhuizen met een kat.

HOE KAN IK HET BESTE MIJN KAT VERHUIZEN?

Advies bij het verhuizen met een kat

1.

Katten zijn dol op dozen, maar de grote hoeveelheid aan dozen tijdens een verhuizing kan je kat bang maken. Een Feliway Verdamper in het stopcontact of aantal spraytjes Feliway op de dozen zal rust en veiligheid creëren voor je kat.

2.

Maak tijdens het inpakken tijd vrij voor je kat. Even met hem knuffelen of spelen, maakt de verandering in huis minder eng.

3.

Wanneer je kat veel buiten komt, zorg er dan voor dat je hem op de dag van verhuizing binnenhoudt in een afgesloten kamer met eten, drinken, een kattenbak en zijn favoriete kleedje en speeltje. De veranderingen in huis kunnen je kat afschrikken en ervoor zorgen dat hij wegloopt.

4.

Ook de autorit naar het nieuwe huis kan stressvol zijn voor je kat. Spuit Feliway Spray in de reismand en plaats hier een dekentje met zijn geuren in om rust te creëren.

5.

Plaats, indien mogelijk, 24 uur voor je de kat gaat verhuizen een Feliway Verdamper in het nieuwe huis (in de ruimte waar je de kat onder gaat brengen tot je geheel uitgepakt bent). Het nieuwe huis bevat vreemde geuren en is nog niet gemarkeerd door je kat. Met de feromonen in Feliway ben je jouw kat voor en zorg je voor een vertrouwde en veilige omgeving voor je kat.

6.

Wanneer je jouw kat voor het eerst naar buiten laat in zijn nieuwe omgeving, kan je het beste een weekend kiezen wanneer je thuis bent en hem net voor etenstijd naar buiten laten. Zorg er bovendien voor dat jouw kat een chip heeft, voor het geval hij verdwaalt.

Waarom is verhuizen stressvol voor mijn kat?

Katten houden van routine en hebben dan ook een hekel aan (kleine en grote) veranderingen in huis. Verhuizen is een van de grootste oorzaken voor stress bij je kat. Je kat heeft van zijn huis een thuis gemaakt door alles in huis te markeren. Dit doet hij door met de wang langs meubels te wrijven, waardoor feromonen vrijkomen. Bij een verhuizing worden al deze gezichtsmarkeringen verwijderd, waardoor je kat gedesoriënteerd kan raken en last kan krijgen van stress. 

Niet alleen de verhuisdag zelf, maar ook het inpakken, de reis in de auto en het wennen aan het nieuwe huis kunnen stress verhogend zijn voor je kat. In het nieuwe huis zijn...

Ervaringen

 Verhuizen

Verhuizen

Nogmaals bedankt Feliway! Een aantal jaren terug schreven we u om te vertellen hoe goed Feliway...

Lees meer >