dut-BE België (NL)

loud noises scare cats Hard lawaai

Katten houden van routine en een rustige leefomgeving. Onverwacht lawaai brengt de kat van slag. Harde geluiden zoals luide muziek, huishoudelijke apparaten, feestjes thuis, bezoekers of zelfs vuurwerk kunnen beangstigend zijn voor katten. 

Laat jullie feestdagen niet verknallen

Tips voor tijdens de drukke feestdagen en bij vuurwerkangst

1.

Controleer of de FELIWAY CLASSIC Verdamper in het stopcontact zit.

2.

Houd je kat binnen als het donker wordt.

3.

Sluit het kattenluik.

4.

Zorg dat je kat gechipt is mocht hij toch weglopen. Check of zijn gegevens up-to-date zijn.

5.

Sluit alle ramen en buitendeuren. Sluit de gordijnen en zet de TV of de stereo aan, zodat muziek het geluid van het vuurwerk overstemt. Let op: sommige radiozenders laten vuurwerkgeluiden horen.

6.

Zorg voor een kattenbak, voer- en drinkbakje en enkele snoepjes. Zorg er bij meerdere katten voor dat elke kat een eigen kattenbak en voer- en drinkbakje heeft en zet er van alles één extra neer. Op de FELIWAY website vind je extra informatie voor een katvriendelijk huis.

7.

Zorg voor een warm en veilig schuilplaatsje en spray deze in met FELIWAY CLASSIC Spray.

8.

Geef je kat verspreid over de dag eten.

Creëer een veilige haven

Om je kat op zijn gemak te laten voelen is het belangrijk om een warm, veilig en makkelijk toegankelijk plekje te creëren, waar hij kan slapen of zich terug kan trekken. Zit je kat graag op hoge plekjes, zoals een hoge krabpaal/combi ligmandje, plankjes tegen de muur of hangmatten? Maak hier dan een schuilplaats. Schuilt je kat liever laag onder de kast of onder het bed? Zorg dan dat hij zich hier veilig kan voelen. Bescherm de plek met dekens, kussens en/of karton. Bouw als het ware een hol voor hem. Laat binnendeuren naar andere kamers open, zodat je kat kan kiezen waar hij wil schuilen. Sluit hem niet op in een kamer waar hij zich onprettig en gevangen voelt.

Waarom is mijn kat bang voor harde geluiden?

Katten houden van routine en een rustige leefomgeving. Onverwacht lawaai brengt de kat van slag. Harde geluiden zoals luide muziek, huishoudelijke apparaten (stofzuiger, mixer, scheerapparaten, etc.), feestjes thuis, bezoekers of zelfs vuurwerk kunnen beangstigend zijn voor katten. Wanneer katten worden blootgesteld aan hard lawaai, zullen zij proberen te ontsnappen aan de onaangename geluidsbron, meestal door weg te lopen of zich te verstoppen. Andere signalen die katten vertonen wanneer zij bang zijn voor geluiden zijn rillen of miauwen.

WIJ ADVISEREN: Feliway Verdamper en Spray

Feliway Spray

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Spray geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning kan...

Lees meer >

Feliway Verdamper

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Verdamper geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning...

Lees meer >