dut-BE België (NL)

Heeft jouw kat stress?

Heeft jouw kat stress?

VEEL VOORKOMENDE OORZAKEN VAN STRESS BIJ KATTEN ZIJN:

Katten willen het liefst alles onder controle hebben in hun omgeving. Alles wat hun gevoel van controle verstoort, is een belemmering. Na een tijdje kan dit het stressniveau van de kat verhogen en leiden tot angsten. Om te zien hoeveel stress jouw kat heeft, doe de Kattenstress Test.

Om alles onder controle te hebben, zullen katten nauwkeurig hun huis markeren door middel van gezichtsmarkering waarbij feromonen vrijkomen. Dit gebeurt iedere keer als een kat zijn gezicht tegen meubels wrijft of kopjes geeft tegen jouw benen. Deze belangrijke markeringen van de kat kan je onbewust verstoren door een verbouwing, verhuizing, korte of langere periode van huis (bijvoorbeeld bij een bezoek aan de dierenarts of het kattenpension), maar ook wanneer er visite over de vloer komt of bij gezinsuitbreiding (nieuwe partners, kind of ander huisdier).

Nieuwe kat in huis?

Je kan je voorstellen dat een nieuwe omgeving spannend kan zijn voor je nieuwe maatje. Lees hier hoe je de nieuwe kat kan voorbereiden op zijn nieuwe thuis.

Let op! De meeste kalmerende middelen bieden geen oplossing voor de onderliggende problemen. FELIWAY® zorgt voor kalmering door de natuurlijke manier van communiceren van je kat na te bootsen.

Feliway Verdamper

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Verdamper geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning...

Feliway Spray

Het kopjesferomoon in de FELIWAY ® CLASSIC Spray geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning kan...

Is uw hond ook gestresst? Probeer Adaptil