Mijn kat krijgt kale plekken door overmatige vachtverzorging. Hoe kan ik helpen?

MIJN KAT LIKT, BIJT EN PLUKT ZICHZELF KAAL

Mijn kat krijgt kale plekken door overmatige vachtverzorging. Hoe kan ik helpen?

cat over grooming
1

Controleer de gezondheid van jouw kat

  • Sommige medische aandoeningen, met name huidaandoeningen, kunnen overmatige verzorging en haarverlies veroorzaken, dus neem allereerst contact op met jouw dierenarts
2

Help jouw kat zich op zijn gemak te voelen met FELIWAY Optimum

  • FELIWAY Optimum biedt, dankzij een nieuw Feromonen Complex, een verhoogde geruststelling en kalmeer jouw kat nu beter dan ooit!
  • Verbetering te zien binnen 7 dagen
  • Continu gebruik voor minstens 1 maand wordt aanbevolen
3

Volg onze “Tips voor gelukkige katten”

  • Speel elke dag met je kat, zelfs al is het maar voor een paar minuten
  • Zorg voor meerdere speeltjes en wissel deze af. Je kat kiest zijn favoriet
  • Zorg voor klimmogelijkheden (klim-/krabpaal, planken) om je kat actief te houden

Wij adviseren:

FELIWAY Optimum

Dankzij de nieuwe feromoonontdekking kalmeert FELIWAY Optimum jouw kat nu beter dan ooit!

FELIWAY Classic

Bevat het kopjesferomoon dat katten een vertrouwd en veilig gevoel geeft

Waarom verzorgen sommige katten hun vacht overmatig?

Dat katten verharen en daarmee haren achterlaten op de bank en je kleding is heel normaal. Katten zijn natuurlijke vachtverzorgers. Sterker nog, ze besteden tot 25% van hun leven aan het verzorgen van zichzelf.

Overmatig vachtververzorging is een probleem wanneer het haaruitval veroorzaakt: je zult een lijn langs de rug of op de voorpoot van je kat zien met kort, stoppelig haar, of zelfs een kale plek. Overmatig vachtverzorging bij katten zorgt er niet alleen voor dat je kat er minder mooi uitziet, maar belangrijker: kan het risico op huidinfectie vergroten.

Merk op dat je in sommige gevallen je kat niet kunt zien likken, bijten of plukken. De meeste katten verzorgen 's nachts of wanneer je weg bent!

Overmatig vachtverzorging kan een medische of emotionele oorzaak hebben!

Als je kat huidproblemen heeft of je onlangs bent veranderd van voer, kan deze overmatige verzorging een allergische reactie zijn. Raadpleeg allereerst je dierenarts om medische redenen uit te sluiten.

Overmatig vachtverzorging kan ook worden veroorzaakt door emotioneel ongemak. Wij confronteren onze katten elke dag met uitdagingen die de natuurlijke behoefte van de kat kan verstoren:

  • Recente veranderingen in huis: verhuizen, nieuw meubilair, verbouwen, de komst van een baby ...
  • Nog een huisdier in huis: katten houden niet van het delen van bronnen zoals de kattenbak, krabpaal, voerbakken, enz. Dit kan voor stress zorgen.
  • Recente verandering in je routine: is je gebruikelijke schema gewijzigd waardoor je drukker en minder beschikbaar bent?

Het gebruik van FELIWAY Optimum Verdamper zal helpen het normale, knuffelige uiterlijk van je kat te herstellen door hem weer comfortabel en gelukkig te laten voelen.