dut-BE België (NL)

How to settle a new cat nieuwe KAT

Een nieuwe kat of kitten laten wennen aan een huis is altijd een spannende tijd. We willen dat ze de best mogelijke start krijgen. Hoe je de nieuwe kat kan voorbereiden op zijn nieuwe thuis, lees je hier.

TIPS OM JE NIEUWE KAT ZICH VEILIG TE LATEN VOELEN IN ZIJN NIEUWE HUIS

Advies voor de voorbereidingen

1.

Zorg er eerst voor dat in één kamer alle voorzieningen aanwezig zijn die een kat nodig heeft, zoals een bed/mandje, water, voer, kattenbak, krabpaal.

2.

Plug bij voorkeur de Feliway Verdamper 24 uur voordat je de nieuwe kat of kitten introduceert in het nieuwe het stopcontact. Het wordt geadviseerd om de Feliway Verdamper ingeplugd en aan te laten gedurende de eerste maand om je nieuwe kat of kitten te helpen wennen.

3.

Door de kat de kans te geven om in deze kamer te wennen aan zijn nieuwe omgeving, help je hem om zelfvertrouwen op te bouwen voordat hij de rest gaat onderzoeken.

4.

Wanneer je denkt dat de kat klaar is om de rest van het huis te onderzoeken, overweeg dan eerst om hem aan eventuele andere huisdieren te introduceren. Om te zien hoe je een nieuwe kat introduceert bij een reeds inwonende kat, zie de pagina ‘introduceren van katten’.

Om de nieuwe kat zich zeker en vertrouwd te laten voelen in zijn nieuwe huis is het belangrijk om bovenstaande voorbereidingen te treffen. Daarnaast is het belangrijk dat een huis katvriendelijk is. Denk hierbij aan voldoende voorzieningen voor de kat, zoals genoeg kattenbakken, voer- en drinkbakken, krabpalen en klimmeubels/ kast waar de kat op kan klimmen. Overweeg dus om het huis katvriendelijk te maken.

Zie ook ons advies over het introduceren van katten, wanneer je al meerdere katten hebt.

Ervaringen

 appetite

after just a few days of using Felaway, he was like a compleatly new cat, his coat was silkier,...

Lees meer >